Wednesday, July 11, 2012

Verve intellektuell eiendom tilfelle: Et Bittersweet eksempel

Intellektuell eiendom tentacles er lang og sterk. Kanskje er den største slagmarken i IP musikkbransjen. Komponist, produsenter, tolker og lisens eiere kan bli uventet involvert i legal navnestrid angående misbruk eller misbruk av en sang av deres eiendom. Noen ganger er det bare noe så lite som et utvalg av sangen, men er juridisk friksjonene kan håndtere millioner og millioner av dollar.


Tid er ikke et problem å undervurdere når håndtere immaterielle. Hvis av noen sjanse du bruker en sang som ble skrevet førti år siden, og en av dens eiere er fortsatt i live, kan han/hun hevder urettferdig bruk, og plutselig, juridiske søksmål kan flom pulten din. Når du arbeider med andres arbeid, bør du være ekstremt forsiktig, uansett hvis du allerede har fått tillatelse til å bruke den.


I 1997 samplet det britiske bandet The Verve en orchestration i en av sine sanger, "Bittersweet Symphony", fra Rolling Stones "The sist". Før utgivelsen av albumet, gruppen gjorde riktig forhandlingene om lisensavtalen med Rolling Stones å benytte prøven. Når albumet kom ut, var sangen en komplett hit og nådde nummer 23 på Billboard-listene. Etter den plutselige suksessen med sangen hevdet the Rolling Stones at The Verve krenket deres lisensavtalen fordi de bruker for mye av prøven i sin sang. Rolling Stones endte opp med å samle 100% av lojaliteten til sangen. Medlemmer av The Verve hevdet at steinene har grådig når de har lagt merke til den plutselige suksessen med «Bittersweet symfoni».


Resultatet Rolling Stones solgte rettighetene over "Bittersweet Symphony", og det ble en del av mange reklame og publicities. Allen Klein, Rolling Stones' manager lisensiert sangen til Nike og til Vauxhall biler. BÃ ¥ de merkevarer benytter Melodi for multi-million dollar TV-kampanjer. Enda verre når sangen ble nominert for en Grammy, The Verve var ikke navngitt som en kandidat, men Mick Jagger og Keith Richards var. Dette er bare et lite eksempel på moralske rettigheter håndtere immaterielle. Sangen slo toppen av listene, og ikke én medlemmer av The Verve likte en cent for sin suksess.


Hvis disse typer situasjoner skje med fantastisk grupper, som tilsynelatende ikke er interessert i mer penger, kan noe skje med vanlige folk som kan bli utsatt for disse bry. Bli kjent med de respektive regler og lover slik at ingen økonomiske problemer kan komme opp i tilfelle du har tenkt å bruke noen andres inspirasjon!

No comments:

Post a Comment