Saturday, July 21, 2012

Nigerianske svindel � endelig gå i fengsel

Ah, ikke du elsker de nigerianske svindel? Jeg er bror av finansminister... Vel, er de endelig blir prosecuted og går til fengsel.


Banco Noroeste – Brasil


I de største svindel av sortering klarte tre Nigerian scammers å stjele $242 millioner dollar fra Banco Noroesto, en bank i Brasil. Nigerians kom opp med en falsk kontrakt for å bygge en flyplass i Abuja, hovedstaden i Nigeria. De lovet en bank offisielt en sunn kommisjon i bytte for finansiering kontrakten. Sound kjent? Selvfølgelig, var det ingen flyplass og scammers ledes av med penger. Banken, i sin tur kollapset og kunder mistet alt.


I en felles etterforskning av nigerianske og brasiliansk tjenestemenn, ble tre svindlere identifisert som Emmanuel Nwude, Nzeribe Okoli og Amaka Anajemba. I arbeidet med tiltale erkjenne Nwude og Okoli skyldig til mange forbrytelser og forkastet $121.5 millioner dollar i eiendeler. Anajemba rullet på to andre og mottatt en to og et halvt år setning etter å bli enige om å gi tilbake $48,5 millioner. Ingen har forklart hva som skjedde til andre $70 millioner.


Nigeria korrupsjon


Nigeria anses for tiden det sjette mest korrupt landet i verden. For å håndtere disse problemene, er en uavhengig økonomiske og finansielle forbrytelser Kommisjonen definert i Nigeria gå etter alle bedragersk aktivitet. "EFCC" har det angitte målet av:


"EFCC vil bremse trussel for korrupsjon som utgjør cog i hjulet på fremgang; beskytte nasjonale og utenlandske investeringer i landet; gi ånd av hardt arbeid i citizenry og ta motet fra ill fått rikdom; identifisere ulovlig ervervet rikdom og konfiskere det. bygge en oppreist arbeidsstyrke i både offentlige og private sektorer av økonomien og; bidra til den globale krigen mot økonomisk kriminalitet."


Mens litt utopisk, Kommisjonen har mye kraft og gjør en beeline for folk sende deg de falske e-postmeldingene. På dette tidspunktet Kommisjonen hevder å har arrestert over 200 e scammers og beslaglagt eiendeler over $200 millioner dollar.


Advarsel


Selv om dette er veldig flott, er det en viss mengde sunn fornuft involvert i dette problemet. Tror du virkelig noen vil kontakte deg ut av det blå med et ønske om å gi deg noen få millioner dollar?


Bare fordi du er på Internett, betyr det ikke at du bør forlate sunn fornuft når du begynner å lese e-post. Stol på meg, slike tilbud er ikke lovlig.

No comments:

Post a Comment