Friday, July 27, 2012

Tror du at bilen er en sitron?

Hver av de 50 statene har sitron lover på plass for å beskytte forbrukere som har kjøpt sluttkunder, men disse lovene variere fra stat til stat. Det er også føderale sitron lover som Magnuson-Moss garanti Act og Uniform kommersielle koden som ligner på staten sitron lover, men som gir forbrukere som er en annen vei å forfølge hvis deres bestemt tilstand sitron lover ikke dekk et produkt forbrukeren føles er defekt.


Selv om fleste tror sitron-lover gjelder bare for nye og brukte kjøretøy, de dekker andre produkter som er kjøpt, for eksempel datamaskiner. Føderale Magnuson-Moss garanti lov beskytter kjøperen av produkter som koster mer enn $25 og som leveres med en uttrykkelig skriftlig garanti.


Vær oppmerksom skjønt, det bare fordi du tror du kan ha en sitron betyr ikke at din tilstand sitron lover vil også vurdere produktet en sitron. Hvis dette skjer, kan du kontrollere de føderale sitron lovene for å se hvis produktet som kvalifiserer som en sitron. Hvis du fortsatt ikke er sikker på, eller hvis du vil ha mer hjelp, kan du vurdere å sjekke med en sitron rett advokat. Mange sitron rett advokater vil gi deg en ingen gebyr vurdering av om produktet som kvalifiserer som en sitron og om du har en sak å forfølge for reparasjon eller utskifting.


Det er vanligvis en bestemt tidsperiode du måtte gjøre din påstand om at et produkt blir en sitron. Tidsperiodene varierer avhengig av staten. Vanligvis skjønt, er Hvis du kjøpe eller leie en bil som utvikler en eller flere feil innen det første året etter kjøpet, det sannsynlig at kjøretøy vil dekkes av din stat sin sitron rett om nye biler. Men, feil eller defekter må være betydelig – noe som alvorlig påvirker operasjonen-, sikkerhets- og verdien av kjøretøy og forsvarlig må gjøres med forhandler og produsent for å tillate dem å løse problemet. Det er nokså standard om for en ny bil dekkes under en tilstand sitron rett hvis det ikke var i orden for 30 eller flere dager i det første året av kjøp eller hvis det kreves reparasjon av den samme feilen på mer enn fire ganger innen det første året av kjøpet.


Hvis det oppstår problemer med en ny bestilling, er det svært viktig at du holder god oversikt over trinnene du tok å prøve og få problemet som er løst i tillegg til å holde styr på datoene for hver samtale du har med butikken, forhandler eller produsenten av produktet du kjøpte. Dette inkluderer å holde orden på detaljene i hver samtale om det var i person eller var over telefonen. Gjør ikke tape posten samtaler skjønt, med mindre du har fått uttrykkelig tillatelse til å gjøre det fordi det er ansett som en forbrytelse i mange områder. I stedet oppbevare notater skrevet i dine egne ord.


Hvis du har fulgt reparasjon av en feil på et kjøretøy, holde oversikt over hvor mange dager kjøretøyet er ute av drift og tilgjengelig for bruk. Også holde kopier av alle reparasjon og service-mottak som gjør at problemet med kjøretøyet er notert på mottaket og at den viser de riktige datoene kjøretøyet var i for tjenesten. En av de første tingene som en sitron rett advokat vil be deg om å gi er dokumentasjon av hva problemet er, og hva trinnene du tok å prøve og få det korrigert. Gode kronologisk poster er avgjørende for å forfølge en vellykket krav.


Noen produsenter kan be deg om å delta i mekling i stedet for å gå til retten over et defekt produkt. Enkelte stater krever mekling før suing under sitron rett hvis prosessen er sertifisert av at state Department of Transportation, men forbrukeren er ikke nødvendig for å godta en utligning som de føler ikke er tilfredsstillende.


Det tar mye tid og tålmodighet til å forfølge en sitron rett-krav. Mange mennesker ender ikke opp med å forfølge en sitron rett krav på grunn av diligence nødvendig å se krav oppløsning. Hvis du føler at har du en sitron rett hevder på et dyrt element, for eksempel en ny bil det er trolig lettere og raskere å ansette en sitron rett advokat til å forfølge dine krav enn å prøve å gjøre det selv. Som nevnt tidligere, de fleste advokater vil ikke belaste et gebyr for konsultasjon og vil de søke deres advokatutgifter som en del av bebyggelsen. Advokatutgifter blir vanligvis tildelt rådende vinne partiet.


Det er også forbruker talsmann grupper som kan være til hjelp. Better Business Bureau er en god kilde til informasjon, og kan hjelpe deg med din søken etter en rettferdig og bare utligning av dine krav. Din stat sin advokat General Office er også en god kilde til informasjon.

No comments:

Post a Comment