Sunday, July 8, 2012

Copyright � hva kan du beskytte?

Rettshjelpen kjent har "copyright" har kommet foran og sentrum de siste årene med store juridiske rulings om node-til-node-nettverk på Internett. Opphavsrettslig vern, men kan være en forvirrende område av loven. Denne artikkelen detaljer hva som kan og ikke kan være beskyttet av opphavsrett.


Copyright beskyttelse? -Ja


Copyright beskytter "originalverker av forfatterskapet" i en håndgripelig, fast form for uttrykk. Materialet trenger å være direkte perceptible så lenge det kan uttrykkes ved hjelp av teknologi. Et godt eksempel på dette er en film som krever en projeksjon enhet av noe slag.


Materialer som kan være opphavsrettsbeskyttet omfatter:


1. Litterære verk;


2. Musikalske verker, inkludert eventuelle medfølgende ord


3. Dramatiske verker, inkludert eventuelle medfølgende musikk


4. Pantomimes og choreographic verker


5. Malerisk, grafikk og skulptur works


6. Filmindustrien og andre audiovisuelle verker


7. Lydopptak


8. Arkitektoniske verk


Hver av disse kategoriene er tradisjonelt gitt en svært bred lesing. For eksempel "litterære verk" er dataprogrammer og planer om å bygge et hjem er betraktet som "malerisk, grafikk og skulptur works." Mens copyright kutter en bred bane, kan den ikke dekker alt.


Beskyttet av opphavsrett? -Nei


Hvis et arbeid ikke er varige, vil opphavsrettsbeskyttelse ikke gjelde. Dette kan føre til forvirring, så her ikke er noen kategorier kvalifisert for beskyttelse mot copyright:


1. Works som ikke er løst. For eksempel handle utsagn av eksperter på en rundebordskonferanse diskusjon eller en komiker scenen.


2. Titler, navn, korte setninger, og slagord. Disse materialene kan være berettiget til patent beskyttelse.


3. Ideer, prosedyrer og metoder.


Opphavsrettslig vern er en verdifull intellektuell eiendom-verktøyet. Ved hjelp av opphavsrettslig vern, kan du opprette og produsere materiale uten å bekymre deg for dem å være swiped. Det vil si med mindre noen i Kina blir ahold av det. I så fall, er alle spill av!


Hvis det er alt mulig, copyright materialet produsere du for å hindre andre i å misbruke den.

No comments:

Post a Comment