Monday, December 10, 2012

Leve vilje

En levende vilje er ikke om som arver din aksjer og obligasjoner som får familien hjem når du dør og det ikke angi eller din mors smykker. Hva en levende vilje er etablere dine ønsker om hva skjer med deg bør du bli dødssyke eller permanent uføre. En levende vilje er en bindende sett med avansert medisinsk direktiver som bestemmer om du vil bli holdt i live via livredningsutstyr, eller om og når man skal trekke ut kontakten på disse enhetene. Å ha en levende vilje på plass betyr at du din endelige beslutninger i stedet for avhengig av dine slektninger eller staten for å gjøre dem. Det kan spare uro og forvirring over hva du kanskje har ønsket, og det kan spare din barn eller andre arvinger fra å måtte gjøre dommer de ikke ville heller ha å gjøre.


Hva skjer når du ikke kan snakke for deg selv?


Hvis du ikke har forlatt instruksjoner i form av en levende vil eksplisitt, er du helt på nåde av andre. Hvilket som helst antall hendelser-en bilulykke, et hjerte angrep eller en blod clot, for eksempel-kan gjengi en person permanent ute av stand til å snakke og handle på egne vegne. Du kan ha tillatelse til å dø når du ønsket å bli gjenopplivet, eller du kan bli holdt i live gjennom kunstig mulighet når du ønsket å få lov til å dø. I verste fall, kan du selv bli en uvillig bonde i moralske og juridiske argumenter mellom konkurrerende politiske enheter.


Terry Schiavo tilfelle i Florida, som spilte det siste tiåret, og resulterte i Schiavos død, gir en trist og grusomme illustrasjon på behovet for en levende vilje.


• Schiavo eksmannen hevdet at hun hadde angitt, på et tidspunkt i løpet av ekteskapet, som hun ikke ville ønsker å leve i en permanent vegetativ tilstand.


• Hennes foreldre ønsket å holde henne i live, og hevdet at hennes, og deres, katolske tro utelukket å fjerne livet støtte.


• Saken var ut av retten med dresser og counter drakter som gikk i år mens Schiavo uvitende ventet hennes skjebne i sykehjem.


• Konservative aktivister veid i på rett til liv og liberale aktivister veid i på høyre til døden.


• Alle fra Florida guvernør til pave Johannes Paul II og den verdensomspennende mediet kranglet om Terry Schiavo.


• Til slutt, ex-mann vant dagen i retten; Schiavo ble koblet fra rørene fôring og hydrering, og hun sultet sakte i hjel mens verden holdt våkenatt.


Kan du forhindre noe lignende skjer med deg?


Mens Schiavo saken er et ekstremt eksempel, gå mange familier gjennom noen versjon av den samme opprivende prosessen når noen de elsker er enten knusende syke eller skadet. I sannhet, bare vet du hva dine siste ønsker egentlig er-til og med mindre du setter dem i å skrive i form av en levende vilje. Her er hvordan det fungerer:


• En levende vil bare trer i kraft hvis du er dødssyke eller permanent uføre. Lover i de fleste stater direkte at to legene avgjør når en situasjonen er håpløs.


• Du har rett til å nekte noen uønskede medisinsk prosedyre, inkludert innsetting av et rør med fôring/fuktighet under sedvanerett. Omvendt, du har også rett til å motta de samme livreddende medisinske prosedyrene.


• Selv når leger tror at det er noe håp om utvinning, de er bundet av medisinsk etikk å gi livreddende prosedyrer før en rettskjennelse leder dem ellers.


• Både det medisinske fellesskapet og domstolene, imidlertid må rette seg etter dine forhåndsbestemt ønsker, hvis de er skrevet i form av en levende vilje.


• Familier har ikke å gjette, nest gjette hverandre, eller tilbringe resten av livet med tvil og anger, hvis de vet de følger din uttrykke ønskene.


Hvordan du går om å lage en levende vilje?


Ideelt sett, det beste alternativet er å ta kontakt med en advokat og har en lovlig ubestridelige levende vil forberedt. Men er det mange Internett-områder som gir skjemaer og instruksjoner for oppretting av en tilstrekkelig levende vilje som vil holde seg i alle statlige domstol. Relevant spørsmålet er ikke egentlig om hvorvidt du trenger en levende vilje, men hvor raskt du kan sette en på plass.

No comments:

Post a Comment