Sunday, December 2, 2012

Hvorfor det er så mange Mesothelioma søksmål

Asbest er et naturlig forekommende fibrøs mineral av metamorpic hydrous magnesium silicate. Begrepet "metamorfe" er brukt for å beskrive en prosess med ekstrem varme og press som oppretter spesifikke sekundære mønstre av mineraler med nye kjemiske og/eller fysiske egenskaper. Som den primære rock er oppvarmet og recooled, Juster silikat krystaller i lange rekker av mineral fiber, som enkelt skiller i lille skår tynnere enn en menneskelig hår. Asbest fiber er ikke en helserisiko så lenge de er uforstyrret. Men når asbest er gjennomgår naturlig forvitring, eller er minelagt og behandlet, mikroskopiske partikler waft i luften og forårsake sykdom hvis de er inhalert.


Asbestose oppstår når en innånding asbest partikler irriterer kroppens naturlige forsvarsmekanismer, forårsaker betennelse og arrdannelse som til slutt begrenser lungefunksjon. Mesothelioma er en ondartet svulst av membraner rundt hjertet, lungene og bukhulen. Asbest kan også forårsake kreft i munnen, hals, spiserøret, strupehode, magen, lungene og lymfoid vev.


Asbest eksponering kan også føre til ikke-fatale sykdommer som asbest warts, forårsaket når asbest fiber er innkvartert i huden, forårsaker klumper av arrvev å danne rundt irriterende på samme måte som de gjør i lungene å føre til asbestose; pleural plaketter, diskret, forkalkede noen ganger fibrøs lesjoner som kan sees på røntgenstråler, men er for små til å forårsake puste verdifall; og diffuse pleural jevning, som kan forårsake puste verdifall dersom det er omfattende.


På grunn av brann resistent egenskaper, har asbest blitt brukt historisk for husholdning og industrielle formål. Det har blitt funnet vevd inn begravelse kluter i oldtidens Egypt, og Charlemagne angivelig hadde en duk laget av asbest som han ville kaste i en brann for å rengjøre.


Boom i skipsbygging i andre VERDENSKRIG asbest ble ansett som så viktig ved det amerikanske krigsdepartementet at det ble ansett som et strategisk materiale, og mange amerikanske arbeidere ble utsatt i andre VERDENSKRIG. Etter krigen var det mye brukt i byggebransjen.


I moderne vestlige samfunn, ble det brukt til ulike formål som lampe wicks, brems sko, ovn isolasjon, elektrisk kokeplate ledningsnett og hjem isolasjon, tak og gulv. For eksempel, noen typer vermikulitt brukes i hjem isolasjon i 1970-tallet inneholdt asbest. EPA forbudt dette produktet i 1977.


Når et hjem eieren oppdager asbest i en gamle hjem, bør det ikke være en årsak til umiddelbar panikk. Hvis asbest ser intakt og ikke er pulverisert, er det best å la den være alene. Imidlertid på grunn av juridisk ansvar, må skoler og bedrifter som inneholder asbest vanligvis gjennomgå en kostbar fjerningsprosessen, farlige i seg selv fordi urovekkende stabil asbest produktet forårsaker fibrene til fyller luften. Spesielt utstyr må brukes til å sikre at fjerningen ikke forårsaker sunnhet problemer der ikke eksisterte før.


Mest industrialiserte land har redusert eller forbudt bruk av asbest for minst 30 år og nå bruk glassfiber eller vevd keramisk fiber som en erstatning, men siden forårsaket av asbest sykdom har en ventetid periode på opp til 50 år, pasienter fortsatt presenterer med disse sykdom i dag. Hvert år i Amerika, ca 3000 nye tilfeller av mesothelioma er diagnostisert, og 550 dødsfall forekommer på grunn av asbestose. Ifølge mars 1991 rapport av Judicial Conference Ad Hoc komiteen om asbest søksmål, asbest eksponering har forårsaket dødsfall av ca 200.000 til 265,000 amerikanerne.


Asbest bruk toppet i USA i 1973, når 1 million tonn av materialet ble brukt. EPA forsøkte å innføre et komplett juridiske forbud mot bruk av asbest produkter i 1989; men dette forbudet ble i stor grad eviscerated av amerikanske femte Circuit Court of Appeals i 1991, og noen begrenset bruk av asbest, enskjønt inne færre produkter enn enn før, gjenopptatt. Derfor, blir selv i dag noen arbeidere utsatt for denne giftig materiale.


Asbest er en alvorlig fortsetter bekymring til Environmental Protection Agency, og deres hjemmeside har detaljert informasjon om asbest og fjerning sin.


Bekymringer om helserisikoen av asbest eksponering dateres tilbake til 1898, da politiførstebetjent av fabrikkene av Storbritannia rapportert til parlamentet i sin årlige rapport om de "onde virkningene av asbest støv". Han bemerket at "skarp, glass som natur partikler" når lov til å forbli suspendert i luften, "har blitt funnet for å være skadelig, som kunne ha vært forventet". I 1906 en britisk parlamentarisk kommisjon bekreftet de første tilfellene av asbest-relaterte dødsfall i Bristish fabrikker og kalt for forbedret ventilasjon og andre sikkerhetstiltak. I 1918 produsert et amerikansk forsikringsselskap en studie som viser tidlige dødsfall i asbest industrien i USA og i 1926 Massachusetts industrielle ulykker styret behandlet den første vellykkede erstatningskrav av en syk asbest arbeidstaker.


I dag, er søksmål krav om erstatning for asbest-relaterte sykdommer en vekstindustri i den juridiske profesjonen. En Internett-søk på "mesothelioma advokat" gir 1,910,000 resultater. De opprinnelige produsentene av asbest produkter har lenge siden blitt drevet inn i kapittel 11 konkurs; saksøkerne har nå slått å saksøke selskaper med eksterne tilkoblinger til asbest produkter. Mer enn 70 amerikanske selskaper har arkivert for kapittel 11 konkurs i på grunn av asbest ansvar krav.


Siden 1970-tallet, har approximateley 6% av alle søksmål arkivert i amerikanske domstoler vært asbest. Den søksmål nå overfor domstolene har blitt beskrevet som "en Elefantine masse" av amerikansk Høyesterett, og er ventet å koste mellom 200 til 275 milliarder dollar for å bosette seg. Asbest ansvar er en av de største utfordringer globale forsikringsbransjen i dag.


Mest Epidemiologiske studier forventet antall søksmål toppen på 1990-tallet, men dette ikke har skjedd, enten på grunn av den lange ventetid perioden av asbest-relaterte sykdommer, eller fordi søksmål er stadig mer populært blant asbest-eksponerte medlemmer av offentligheten på grunn av høyt profilerte juridiske saker og utbredt annonsering av advokater som spesialiserer seg i slike tilfeller.


Mange klager har blitt gjort av representanter for næringer overfor søksmål og forsikringsselskaper som vil bli forventet å betale dem at asbest-søksmålet bransjen er florerer med svindel, med mindre at halvparten av alle utbetalinger nådde saksøkerne. Aggressive, ambulanse-jage advokater er sagt å overdrive medisinsk funksjonshemming og trener klienter på sitt vitnesbyrd.


Gruppen av saksøkerne omfatter ikke bare syke mennesker, men også de som har bare har en historie med asbest eksponering og ønsker kompensasjon for potensielle fremtidige helserisiko. Ifølge American Academy of Acturaries masse Tort arbeidsgruppe, har mer enn 100 millioner amerikanere vært utsatt for asbest i sine arbeidsplassen i løpet av det siste århundret.

No comments:

Post a Comment