Friday, October 5, 2012

Web Accessibility og loven I Storbritannia: Er nettstedet ditt juridiske?

Det har vært utbredt spekulasjoner om den nye lovgivningen som blir introdusert, som vil sikre at nettsteder er tilgjengelige for funksjonshemmede brukere. Trenton Moss, administrerende direktør av Webcredible (http://www.webcredible.co.uk), en Webtilgjengelighet og brukervennlighet konsulent, sier, "ingen synes å vite hva disse nye loven krever at du gjør. Prøver å finne bestemt informasjon om krav på Internett og sjansene er du kommer opp tom handed."


Han har et poeng. RNIB (Royal National Institute for the Blind) og DRC (funksjonshemming rettigheter provisjon), to av de mest kjente talsmenn for å lage tilgjengelige webområder, har du ingen spesifikk informasjon om lover og hva nettsteder spesielt trenger å gjøre for å møte de lovlige kravene.


Så hva betyr loven tilstand? Del III av funksjonshemming diskriminering Act refererer til levering av varer, fasiliteter og tjenester. Anbefalingen, som spesifikt nevner nettsteder, kan lastes i sin helhet fra webområdet DRC (http://www.drc.org.uk/open4all/law/Code%20of%20Practice.pdf 676 kb).


De relevante sitatene fra 175-siders dokumentet er:


2.2 (p7): "Loven er det ulovlig for en tjenesteleverandør til å diskriminere mot en deaktivert person ved å nekte å gi noen tjeneste som det gir å allmennheten."


4.7 (p39): "fra 1 oktober 1999 en leverandør har måttet ta nødvendige forholdsregler for å endre en praksis som gjør den urimelig vanskelig for deaktivert folk til å gjøre bruk av sine tjenester."


2.13-2,17 (p11-13): "hvilke tjenester er berørt av loven? Et flyselskap selskap gir en flytur reservasjon og bestilling service for publikum på sin hjemmeside. Dette er en bestemmelse i en tjeneste, og er underlagt lov."


5,23 (p71): "For folk med synsskader, på rekke hjelpemidler eller tjenester som det kan være rimelig å tilby for å sikre at tjenestene er tilgjengelig kan omfatte... accessible websites."


5.26 (p68): "For funksjonshemmede hørsel, på rekke hjelpemidler eller tjenester som det kan være rimelig å tilby for å sikre at tjenestene er tilgjengelig kan omfatte... accessible websites."


"En av de største mytene om loven," fortsetter Mr. Moss, "er at de nye lovene vil bli implementert i oktober i år, når den siste delen av loven trer i kraft." Denne endelige stykke lovgivning faktisk refererer til tjenesteleverandører måtte vurdere å faste fysiske justere sine lokaler og er ikke knyttet til Internett på noen måte. (http://www.disability.gov.uk/dda/#part3).


Loven om accessible websites trådte i kraft 1 oktober 1999 (http://www.drc.org.uk/open4all/law/code.asp) og anbefalingen for denne delen av loven ble utgitt på 27 mai 2002 (http://www.hmso.gov.uk/si/si2002/20020720.htm). Dette betyr at fleste nettsteder er allerede i strid med loven.


Så kan bli du saksøkte Hvis nettstedet ditt ikke klarer å møte de nødvendige standardene? "Nok", sier Mr. Moss. RNIB påstanden om at de har vurdert å ta opp et antall tilfeller mot organisasjoner med hensyn til sine nettsteder. Når de hevet tilgjengelighetsproblemer på nettsiden, vil vanligvis selskaper har gjort de nødvendige endringene, i stedet for overfor utsiktene til rettslige tiltak.


Demokratiske har lansert en formell undersøkelse i 1000 nettsteder, og forventer å publisere funnene noen gang i år. (http://www.drc-gb.org/annualreview/foreword/index.asp#internet). Hvis nettstedet ditt er på denne listen har å begynne å tenke om å gjøre det tilgjengelig for alle webbrukere i meget nær framtid.


Så hva nettstedet ditt må gjøre for å følge standardene? Det er derfor antatt at hvis, eller kanskje mer hensiktsmessig når en sak gjør det til retten at W3Cs retningslinjer for tilgang vil bli brukt til å vurdere et nettsted tilgjengelighet og til syvende og sist avgjør utfallet av saken. W3C er Internett styrende organ, og dens web accessibility guidelines kan finnes på http://www.w3.org/TR/WAI-WEBCONTENT/full-checklist.html. For å ytterligere komplisere sakene, tilbyr W3C tre forskjellige nivåer av overholdelse; det vil mest sannsynlig være retningslinjene i prioritet 2, (som må oppfylles i henhold til W3C) som sannsynligvis må etterleves.

No comments:

Post a Comment