Saturday, October 27, 2012

Foto Copyright bekymringer.

Opphavsrett i alle fag kan være un-enticing, men er ikke vondt for å vite loven.


Opphavsrett i de fleste kunstverk, som inkluderer skriving, foto og digitale bilder oppstå som arbeidet er opprettet. For å si det som rett og slett som mulig, den andre som du klikker på utløseren, tilhører det resulterende bildet deg.


Ingen formell registrering er nødvendig i mer at 140 land i verden, for å motta grunnleggende juridiske beskyttelse. Men uansett, hvis du føler at du ikke forstår enkelte juridiske poeng, du ville være lurt å snakke med dine juridiske rådgivere.


Selv om loven beskytter opphavsretten fra øyeblikket skodde frigis, og det er ingen andre formaliteter å bli observert, jeg vil sterkt anbefale at du merke hvert enkelt fotografi med ordet "copyright" etterfulgt av navnet ditt, eller bruke internasjonale opphavsrettssymbolet etterfulgt av navnet ditt: ©-TJ Tierney.


Ikke skriv på det opprinnelige bildet; Hvis du bruker lysbilde film skrive på hvit plast grensen. Hvis du sender opprinnelige utskrifter til en magasinet bilde editor, staten at bildene er underlagt opphavsrett på et følgebrev.


Når du selger et bilde forstå reproduksjon rettigheter. Hvis du godtar "enkelt reproduksjon rettigheter" gir magazine eller publisher rettighetene til å bruke bildet én gang. Hvis de bestemmer seg å bruke det samme trykket i et par måneders tid, er du berettiget til ytterligere reproduksjon avgifter.


Det ville være klokt å stat i et følgebrev når du sender inn bilder som reproduksjon avgifter er forhandlet før bruk.


Ikke noensinne selge bildene som "royalty fri". Du kan få en "ok betaling", men publisher som har betalt for royalties kan selge bildene til den som han ønsker; og du vil ikke motta en eneste cent.


Hvis i tre måneder tid du ser et bilde som tilhører deg på forsiden av enkelte magasin; og vet godt at de er i brudd på opphavsretten, ikke vær redd for å sende seg en faktura, å legge på litt ekstra for deres cheekiness. La dem vite at du kjenner loven og at hvis betaling ikke er mottatt innen en bestemt dato som ytterligere handling vil bli tatt; innen få dager, vil du ha en sjekk i døren.

No comments:

Post a Comment