Tuesday, October 23, 2012

Hva er Sarbanes-Oxley?

Når i Enron og MCI skandalene brøt, ble det klart for den amerikanske regjeringen i tillegg til alle andre som noe måtte gjøres for å hindre at økonomiske misbruk kan skade offentligheten. En bipartisan gruppe av lovgivere ledet av Senator Paul Sarbanes og representant Michael G. Oxley satt sammen Sarbanes Oxley Act, også kalt aksjeselskap regnskap Reform og Investor Protection Act 2002, og mer manageably kalt SOX for kort. Det var overveldende vedtatt av representantenes hus og Senatet stemte enstemmig bestått Sarbanes-Oxley.


Sarbanes-Oxley-Act ble lovfestet føderale på 30 juli 2002. Dens hovedformål er å beskytte investorer ved å gjøre Selskapsinformasjon utgitt om regnskap og finans mer nøyaktig og pålitelig. Det løser problemer som etablering av et børsnotert selskap, etableringen av et regnskap oversight styret, revisor uavhengighet, samfunnsansvar og forbedret finansielle avsløring.


I henhold til President Bush inkluderer Sarbanes-Oxley "de mest vidtrekkende reformene av American business practices siden gangen av Franklin Delano Roosevelt."


Som kan være sant, men det er også en av de mest komplekse og vanskelige å forstå reformer stadig vedtatt. Den dekker emner som:


* Personlige lån av selskapet til executive tjenestepersoner eller styremedlemmer
* Økonomirapport sertifisering
* Mer betimelig innsidehandel rapportering
* Sterke begrensninger på insider handel
* Offentlig rapportering av toppen executive virkelige kompensasjon og selskapet fortjeneste
* Overvåking uavhengighet
* Personlig ansvarlighet av sjef styremedlemmer i selskapet, støttet av åndsverk inkludert alvorlig fengsel tid og økonomiske straffer på enkeltpersoner som misstate årsregnskapet og forplikte verdipapirer brudd


Du kan se hvordan en regning som dekker så mange forskjellige emner kan bli sett på som discouragingly kompleks


Forståelse Sarbanes-Oxley


Det er noen ting du kan gjøre for å lære hvordan Sarbanes-Oxley fungerer. Først lese vurderinger og Kortfattet sammendrag av Sarbanes-Oxley-loven på webområdet sek; de gir en utmerket oversikt over hva loven er om. Sekund, kan du få opplæring fokusert på flere forskjellige måter på en del av Sarbanes-Oxley må du forstå.


Det viktigste å forstå om Sarbanes-Oxley, skjønt, er at det først og fremst påvirker hvordan du gjør din regnskap, og dermed hvordan du kjører IT-tjenestene. Elektronisk kontroller må skal håndtere din finansiell informasjon, slik at du har klart, lett-å-tilgang real-time informasjon om firmaets økonomi. Corporate økonomi må holdes atskilt fra administrerende finanser, lønn og andre penger. Overvåking for ansvarlighet er avgjørende, slik at hvis feil eller Feilinformasjon angir datastrømmen du vil kunne finne kilden.


Med Sarbanes-Oxley, selv om du var uvitende om hva som skjer i regnskap, hvis du er en større executive du vil være både civilly og criminally ansvarlig for eventuelle feil som er gitt ut til offentligheten, eller unnlatelse av å visse Utgivelsesinformasjon innenfor tidsrammen. Du må lære om Sarbanes-Oxley, ikke bare til mer regjeringen forskriftene, men for å beskytte ditt personlige liv.

No comments:

Post a Comment