Saturday, December 24, 2011

Lisensiering opphavsrettsbeskyttet materiale

Hvis du har tatt de nødvendige skritt for å registrere de opphavsrettsbeskyttede arbeidene dine, er du uunngåelig vil ha en mulighet til å royalties av av dem. Hvis du vil dra nytte av muligheten, må du være kjent med opphavsrett lisensavtaler.


Copyright lisensavtale for sluttbrukere


En opphavsrett lisensavtale angir for vilkårene som en tredjepart kan bruke innholdet. I juridiske språk vil «lisensgiver» med den andre parten å være "Lisenstaker." Formålet med avtalen er å sette frem betingelsene som gir du lisensgiver, tredje-parti, Lisenstaker, rett til å bruke, publisere eller gjenbruke åndsprodukter i bytte for en royalty. La oss ta en nærmere titt på viktige komponenter i lisensavtalen.


Bestemte rettigheter


Dette kan høres innlysende, men avtalen må detalj nøyaktig hva opphavsrettsbeskyttet materiale kan brukes. Hvis du har beskyttet artikler, er du gi en rett til å bruke alle artiklene eller bare bestemte seg? Det anbefales sterkt at avtalen inneholder en detaljert beskrivelse av nøyaktige materialene som blir dekket.


En gang du enige om de nøyaktige materialene, må du avgjøre om eventuelle restriksjoner på hvordan materialet kan brukes. Kan materialet brukes på Internett, eller vil det være begrenset til et bestemt nisje ' som håndbøker eller samlinger av materialer?


En svært viktig sak er om avtalen gir eksklusive eller ikke-eksklusiv rett. På engelsk definerer dette ganske enkelt om lisensgiver kan gi varende rettigheter til andre partier. Tildeling av eksklusive lisenser bør kreve et mye større royalty rente siden du egentlig satser tredje-parti vil bli vellykket.


Lisensiering Royalties


I bytte for åndsprodukter skal tredje-parti gjøre royalty-betalinger for deg. Bestemt mengden royalty er avhengig av innholdet i arbeidet. Betraktning inkluderer:


1) Vil du få betalt en flat beløp eller prosent av salg?
2) Hvis en prosentandel, vil det bli funnet fra brutto inntekter eller noe mindre?
3) Hvor ofte vil du bli betalt?
4) Hvilke rettigheter nødt til å overvåke bøker av tredjepart til å bestemme du får full royalty?


I noen situasjoner, det må du gjerne avgjøre å forgo en royalty betalingen. Dette skjer vanligvis når tredje-parti skal bruke materialet i måte som gir massiv publisitet for deg. For eksempel søker mange fagfolk til høyre kolonner for publikasjoner som et markedsføringsverktøy. Ofte, vil de ikke belaste publikasjonen for materialet fordi den resulterende publisiteten bærer nok en fordel.


Til slutt


Hvis du vurderer lisensiering opphavsrettsbeskyttet innhold, ha ovenfor i tankene. Siden slike avtaler er vanskeligere å bryte, er ansette en advokat verdt bekostning.

No comments:

Post a Comment