Friday, November 23, 2012

Når regler mislykkes

Når katastrofen streik, hvorfor lov og orden brytes ned nesten umiddelbart?


Enten det er en naturlig eller menneskeskapt hendelse, hvorfor folk i nærheten sudenly opptre som om lover ikke eksisterer? I løpet av elektrisitet feil oppleve noen byer plyndring. I kjølvannet av orkanen Katrina var trusler og shootings. Rase og fattigdomsutfordringer opptøyene forekommer ofte i store byer. Ett minutt borgerne adlyde lovene og deretter noe utløser borgere hvis du vil ignorere loven.


Kan det være at lover er bare tolerert og funksjonelle i et samfunn når alt er fredelig og properous? Er en stor andel av befolkningen hemmelighet ønsker å stjele og lemleste, men bare handle på deres fordervede impulser når myndighetene er distrahert og de er sannsynlig å unngå straff?


Når World Trade Center tårnene kollapset, og gatene var fulle av støv og panikk, gjorde myndighetene straffeforfølge de som jay - gikk eller stjal drinker fra butikker? Var barn-omsorg arbeidstakere som rekvirert shopping traller for å ta med barna i sikkerhet belastet med en forbrytelse? Er lover mot tyveri mindre gyldige under en omveltning? Er det loven (og sannsynligheten for rettshåndhevelse og straff) som er mangelfulle, eller er folk problemet? Tenåringen som stjal en buss i New Orleans og kjørte dusinvis av orkanen flyktninger til sikkerhet var først arrestert, men raskt utgitt og tilgitt av myndighetene.


Bare mulig forklaringen er at lovene ikke gjelder likt for alle mennesker, og gjelder ikke like gjennom alle omstendigheter. Når lovgivning er passert og proklamerte, unnlater politicans å fortelle oss hvem er fritatt og når de er fritatt.


Hvorfor ikke loven selv skatte unntak f.eks "det er ulovlig å stjele en buss, men vi vil slå et blindt øye hvis det er for en god sak."? Eller "det er ulovlig å tyvegods klær fra en butikk, men hvis gatene er kne-dypt i vannet, vi vil ikke undersøke for grundig."


Borgere, og antas for å være forståelig nok eller utspekulert nok å vite når en lov gjelder ikke på en bestemt dag? Hvis så, deretter gode borgere som adlyder hver lov kan finne seg selv på en ulempe når problemer med streik.


Overlevelse krav, fattigdom og et ønske om å anskaffe eiendeler, i kombinasjon med en redusert sannsynligheten for å bli tatt, synes å være de viktigste motivasjonsfaktorer for en person som er å bestemme om eller ikke å bryte en lov.

No comments:

Post a Comment