Saturday, May 26, 2012

Hvordan du kan beskytte din kronregalier med en avtale om taushetsplikt

Hvordan bør du bruke en avtale om taushetsplikt for å beskytte din forretningshemmeligheter og hvor effektive er de likevel?


Mange kommersielle klienter fremdeles hensyn konfidensialitetsavtale eller ikke-avsløring avtalen (NDA) som rutinemessig dokumenter som ikke krever detaljert vurdering eller juridisk rådgivning. Er du en av dem?


De er alle like ikke de?


Jeg må ha sett og vurdert flere hundre Non-disclosure avtaler i min 11 år i kommersielle praksis. NDAs varierer fra en halv side-erklæringen gjennom en omfattende 8-10 side dokument. Vanligvis to til tre personsøker, eller muligens et dokument utarbeidet og presist formaterte én side, vil dekke de fleste behov. 80-90% av setningene vil være den samme i alle avtaler, og kan skannes raskt når du vet hva du leter etter; men 10-20% unike setningene er de å passe på. Det er vanligvis disse som har potensial til å ta deg.


Hva slags informasjon? Til hvilke formål er det blir avslørt. Hvor sensitiv er informasjonen? Hva er opp? Hva er ulemper? Hva er sokkel-livet for konfidensiell informasjon? Hva praktisk metoder er det for å sikre informasjonen konfidensiell natur? Kan forpliktelsen håndheves på ansatte, konsulenter, holde selskapene eller datterselskaper?


Som plager suing for brudd på en avtale om taushetsplikt? Er ikke de bare symbolsk?


Det er en utbredt oppfatning (som jeg har noen sympati for) er at bare presentasjonen av en NDA ved begynnelsen av en relasjon er viktigere enn selve signaturen. Spør den andre parten å signere en avtale om taushetsplikt er en god måte å sette tankesett av mottakeren. Dette er ofte ønsket effekt av å sette mottakeren på varsel og forsterke plikt til omsorg som deretter skylder for å holde informasjonen konfidensiell.


Den vanlige bøte for uautorisert offentliggjøring er en kjennelse som hindrer at mottakeren avsløre konfidensiell informasjon. Admittedly kan kostnadene ved å få en kjennelse oppveie fordelen med å sikre en. Når informasjonen er offentlig tilgjengelig er det vanskelig å overbevise en dommer å gi en kjennelse. Rette er deretter skader.


Jeg har bedre ting å bruke min tid på enn forhandling eller innhente en skriftlig avtale?


En gjennomgang av et utkast til avtale om taushetsplikt må ikke tar så lang tid for en practised øyet. En god kommersielle advokat skal kunne identifisere 10-20% og gi råd av noen tweaks som kan være påkrevd. Hvis din lønnsforhandlinger strøm er svak, signerer du i det minste med kunnskap om konsekvensene.

No comments:

Post a Comment