Tuesday, February 28, 2012

Vite når du skal få en avtale skriftlig

Selv om folk flest mener at det er alltid nødvendig å få noen avtale skriftlig, finnes det tilfeller der en verbal avtale er juridisk og gyldig. Siden det finnes like mange forekomster der en skriftlig avtale er nødvendig eller i det minste nyttig, er det imidlertid være lurt å vite hvilke situasjoner ringe for hvilke typer avtaler.


Tommelfingerregel for å avgjøre om en kontrakt må være skriftlig bestemmes av naturen av kontrakten. For eksempel noen avtale som er relatert til virksomheten din, store personlige eiendeler som arbeidet ditt hjem og kontrakt som vil ta over et år å fullføre bør være skrevet ned i en kontrakt og gjort bindingen. Men en avtale som innebærer en lav mengde finansiell risiko, er mellom familiemedlemmer eller er ikke nødvendig, fordi en del av din daglige virksomhet kan være verbalt for.


Ulempen til noen verbal avtale, men er det faktum at de kan være vanskelig å håndheve. For eksempel hvis du låne din bror femti dollar og han verbalt godtar å betale deg tilbake i tre uker, men tre uker kommer og går uten nedbetaling, kan det være vanskelig å få pengene dine tilbake. Uten en signert, kunne skriftlig avtale, din bror hevde at sa han ville gjengjelde du i fire uker, eller verre, han kunne hevde pengene var ikke et lån, men heller en gave. I slike situasjoner, bortsett fra å stoppe all kommunikasjon med din bror, er det virkelig ingen juridiske handlinger du kan utføre. Du kan forsøke å saksøke din bror, men søksmålet kunne ende opp koster deg mer enn din opprinnelige femti dollar, eller du kan vinne søksmålet bare for å få dommen oppsagt fordi han ikke har råd til å betale deg tilbake.


En annen ulempe til en verbal avtale er at mange ganger de ikke gjør omfatte alle detaljer som er nødvendige til en kontrakt. Du kan for eksempel gjøre og godtar å selge woodcarvings fra hjemmet deltid til en venn. Uten en skriftlig avtale kan du ende opp møter problemer nedover veien. Han kan eksempelvis bestemme at varene ikke selger, og nekter å betale deg for elementene du allerede har gjort. Du kan derimot, er verbalt enig om pris, og deretter finne ut etter levering som din venn forventer å betale et mindre beløp. I begge tilfeller, vil å ha en skriftlig kontrakt som staver ut alle tenkelige alternativet for avtalen beskytte både partiets rettigheter og interesser.


Bare noen avtaler ikke krever en skriftlig kontrakt, må noen avtaler skrives ned å være juridisk bindende og fullt beskytte deg og du eiendeler fra skade. Disse typer avtaler innebære vanligvis salg av fast eiendom eller andre dyre kjµrlighet, den loaning av betydelige mengder penger enhver avtale som skisserer levering av tjenester.


Mens enkeltpersoner kan vanligvis skrive opp de fleste kontraktene er det vanligvis best å leie en advokat for å lage utkast til noen kontrakter som er relatert til virksomheten din eller som angår store penger beløp eller kontrakt tjenester. Selv om du kanskje ønsker å skrive kontrakten opp selv å unngå eventuelle juridiske honorarer, kan betale en advokat nå spare hundrevis av dollar senere. Hvis en annen part trekker opp kontrakten er det best å leie en advokat for å se kontrakten over før du signerer den. Når du søker etter en advokat, anbefales det at du kontakter en som har erfaring i business kontrakter eller som spesialiserer seg på juridiske forretningsproblemer.

No comments:

Post a Comment