Sunday, February 26, 2012

Juridiske betingelser � A Quick Guide

Juridiske spørsmål og problemer er stressende, komplekse og uunngåelig. Hvis du får pakket i juridiske spørsmål, hjelpe det noen ganger for å forstå lingo blir bandied om.


Juridisk


Kontrakt: En avtale mellom to eller flere parter, der hver av partene samtykker i å gi noe i bytte for den andre parten gjør det samme. Ett parti gir vanligvis, penger, mens den andre gir en tjeneste eller et produkt. Kontrakter kan være muntlige eller skriftlige, men muntlig kontrakter er vanskelig å håndheve.


Opphavsrett: Juridiske rettigheter knyttet til litterære, musikalske, dramatiske eller kunstnerisk fungerer. Copyright legger automatisk ved arb i favør av skaperen av den. For å saksøke for brudd på opphavsrettigheter, må personen som opprettet filen for en offisiell copyright fra Library of Congress.


Immaterielle: Et produkt eller ideen om at har konkrete kommersiell verdi. Eksempler på immaterielle er opphavsrettsbeskyttet arbeid som bøker, patentert elementer, for eksempel et produktdesign og en varemerkebeskyttede element for en merkevare. Ordet "Amazon" er ikke betraktet som immaterielle. Når på Internett, er ordet imidlertid åndsverk som det refererer til en merkevare for en online bokhandel.


Non-konkurrere avtalen: En avtale der ett parti, vanligvis en ansatt, godtar ikke å bruke informasjonen lærte under sysselsetting i påfølgende business innsats for en angitt periode. I enkelte stater, ikke-konkurrere avtalene er ekstremt vanskelig å håndheve. Et eksempel på en ikke-konkurrere avtalen uenigheten er gjeldende forliket mellom Microsoft og Google over Kai-Fu Lee.


Ikke-avsløring avtalen: En kontrakt som binder ett parti til taushetsplikt i forhold til visse informasjon gitt av en annen. En NDA vanligvis kjøres der ett parti ønsket å diskutere en business venture med en annen og diskusjonen nødvendigvis krever bekjentgjøring av sensitive opplysninger.


Varemerke: Et navn, etiketten eller symbolet identifiserer et produkt eller et webområde. Varemerker er arkivert med Patent og Trademark Office og begrenset til en klasse av produkter eller tjenester. "Amazon" er en varemerkebeskyttet for Internett-tjenester, men ikke for generelle referanser som økologiske diskusjoner.


Selvsagt, dette er en relativt kort liste over juridiske vilkårene. Hvis problemet ikke nevnes, kan du søke på nettet for å finne et svar.

No comments:

Post a Comment