Tuesday, February 21, 2012

Ansatt-bakgrunnen sjekker sikkerhetskontroller på økningen

I kjølvannet av 9-11, og det økende problemet med vold på arbeidsplassen, etterspørsel og behovet for ansatt bakgrunnen sjekker og sikkerhetskontroller er nå større enn noensinne. Arbeidsgivere er å snu til undersøkende selskaper i større tall å kjøre ansatt bakgrunn sjekker om nye jobbsøkere og eksisterende ansatte, inkludert posisjoner der sikkerhet ikke kan har tidligere fått mye vurdering i "pre 9-11" æra. Mange arbeidsgivere nå krever sikkerhet clearances for mange ikke-forsvarer relaterte "high-tech" stillinger inkludert datamaskinen programmering. Ansatt bakgrunnen sjekker kreves av føderale eller statlige lov for visse yrker som jobber med å arbeide med barn, rettshåndhevelse, Forsvaret, entreprenører og eventuelle føderale sysselsetting.


Sikkerhet clearances


Ofte, i bakgrunnssjekk av ansatte, spesielt der en sikkerhetsklarering er nødvendig, arbeidsgivere kan kjøre kriminelle poster sjekker på ektefelle av en jobb-søker og bestemmer deg for ikke å ansette noen basert på deres ektefelle kriminelle posten, selv om søkeren har en squeaky ren post. I en tradisjonell ansatt bakgrunnssjekk, er bare søker eller ansatt undersøkt mens for et verdipapir klaring, ektefelle og andre familiemedlemmer er undersøkt også. Dette gjelder ikke bare for topp hemmelig jobb stillinger i US Military, eller Forsvaret, entreprenører, men nå mange "high-tech" sivile jobber som programmering også. Dessverre i noen situasjoner, som er en gift med kan bestemme sine employability. En dishonorable utslipp fra US Military vil automatisk fjerne alle sjansene for å få en sikkerhetsklarering.


Noen ting kan ikke rapporteres i en ansatt-bakgrunnssjekk: sivile søksmål, dommer som er eldre enn 7 år, betalt skatt liens og samlinger betalt etter 7 år, konkurser eldre enn 10 år. Over informasjon unntatt for dommer som er eldre enn 7 år. Mens arbeidsgivere er forbudt som krever søkere å gi kopier av sine kriminelle postene, kan de få denne informasjonen fra andre kilder, for eksempel privat byråer eller offentlige registre.


Kriminell historie eller "rap ark" er ikke offentlig registrering i hver stat. I noen stater slik som California, disse er bare tilgjengelig for visse arbeidsgivere der ansatte bakgrunnen sjekker kreves av staten og/eller føderale lov som ie: public utilities, barn omsorgstjenester, rettshåndhevelse, garanti selskapene, forsvarsminister entreprenører.


Kredittkontroller


En kredittsjekk bakgrunnen er meget ofte en del av en ansatt bakgrunnssjekk, men arbeidsgivere kreves for å få ansatt eller søkeren skriftlig samtykke under Fair Credit Reporting Act, FCRA (15 U.S.C. §1681). Mange arbeidsgivere vurdere en persons kreditt vaner en god dommer av tegn. Etter noen beslutninger ikke å ansette noen basert på deres kreditt-rapporten, må det være en kopi av rapporten forutsatt til den ansatte eller søkeren, så de kan ha alternativet å utfordre det. Arbeidsgivere kan ikke brann en gjeldende ansatt for innlevering Konkurs, men potensielle arbeidsgivere kan lovlig avvise en sortering av jobbsøkere. Det er to forskjellige typer Kredittkontroller. En standard bureau av kreditt-rapporten, hentes fra en av 3 kreditt byråer, Equifax, Experion eller Transunion. Dette avslører en persons kreditt worthiness, kreditt vaner, credit kapasitet. En undersøkende forbruker rapporten er mye mer omfattende og delves i en persons karakter, modus av levende, omdømme, etc. Dette er vanligvis ervervet ved å kontakte kolleger, selv naboer og venner av søkeren å spørre på deres karakter.


I dagens stadig mer sikkerhet bevisst verden føler arbeidsgivere de har et ansvar for velferd og sikkerhet for sine ansatte, selskapet omdømme og ansvar. Jobbsøkere og ansatte kan forvente mer ansatt bakgrunnen sjekker og plasseres under mikroskop for mer enn noen gang før.

No comments:

Post a Comment