Friday, February 24, 2012

Hva du trenger å vite om sitron rett

nei. Sitron rett er ikke noe du bør være klar over når du kjøper sitroner.


Bil forbrukeres rettigheter


Til tross for navnet refererer sitron rett faktisk til staten lover som regulerer feil kjøretøy. Det tilbyr forbrukere beskyttelse mot defekter i bilen og gir dem rett til etterspørselen etter erstatning eller refundering. En sitron, faktisk, refererer til et kjøretøy som har defekter, reduseres sin verdi, at dette skader bruken og forårsaker problemer i sikkerhet. Sitron rett gjenkjenner høyre for forbrukerne å stole på påliteligheten og sikkerhet for kjøretøyet som de har kjøpt.


Generelt, hvis en bil er reparert flere ganger for samme feilen innenfor garantiperioden som er angitt i sitron rett og det har ikke blitt løst, det kan bli ansett som en "sitron." Du bør imidlertid går til en autorisert forhandler å ha reparasjoner fast.


Sitron rett krever produsenten og ikke dealeren å håndtere problemet. Forbrukere som har tenkt å be om refusjon må rapportere saken til produsenten skriftlig, spesielt hvis det er skrevet i garanti-materialer eller brukerhåndboken. Husk også å holde alle documentations som involverer reparasjoner i tilfelle det er nødvendig når du klage.


Forbrukerne er også gitt rett under sitron rett til å velge en refusjon i stedet for en erstatning. I tillegg kan du også få en tilbakebetaling for utgifter som du har påløpt for reparasjon, tauing tjenester og bruk av en rental kjøretøy mens bilen er fortsatt i service-senter.


Ulike staten lover


Stater har forskjellige bestemmelser i deres sitron rett. Enkelte stater tilbyr beskyttelse for både brukte og splitter nye kjøretøy, mens andre bare beskytte splitter nye bil kjøpere. Sitron staten lover har også forskjellige kjøretøyer som den dekker samt antall ganger kjøretøyet skal repareres før den blir vurdert en "sitron.


California sitron rett, for eksempel fastslår at en bil er en "sitron" Hvis det ble reparert fire ganger allerede; har vært ute av drift i 30 dager eller er blitt reparert to ganger for en feil som kan føre til alvorlig personskade eller død mens tilstand of Arkansas krever bare tre forsøk på reparasjon og én Reparer forsøk Hvis feilen kan føre til alvorlig personskade eller død.


De fleste stater gir en garantiperioden av 12 til 24 måneder eller 12 000 til 24.000 miles, avhengig av hva som kommer først i deres fødemidler sitron rett. Feilen må være innenfor denne garantiperioden.


Hvis feilen er alvorlig, som involverer rattet eller bremsene, gis forbrukere ett forsøk på å reparere. Sikkerhet feil som ikke er så alvorlig, tillater sitron rett to forsøk på Reparer. For andre defekter, kan forbrukere har bilen reparert tre eller fire ganger. Hvis bilen har vært i verksted for totalt 30 dager innen et år med minst en av disse dagene forekommende første 12.000 miles, er det anses en sitron.


De fleste sitron rett tillate en forskyvning i refusjonen gitt til forbruker i forhold til bilens kjørelengde samtidig med refusjonen. Likevel, det er ingen spesifikke retningslinjer over dette, og forbrukerne kan forhandle.


Selv om det er relativt enkelt å håndtere noen produsenter, som ville frivillig kjøpe tilbake "sitron" bilen, er det noen som nekter å. Hvis dette skjer, er det nødvendig tjenestene til advokater. Erkjennelsen av disse situasjonene, lar noen State sitron rett forbrukerne å tilbakebetale sin advokat honorar.

No comments:

Post a Comment