Sunday, January 15, 2012

Minoritet aksjonærer � kjemper mannen

Investere i en bedriftsenhet er nokså standard praksis i vårt samfunn. Det oppstår problemer når du eier en liten prosentandel av aksjer, men uenig med retningen fleste aksjonærer tar entiteten. Som et mindretall aksjonær har du noen måte å kjempe «the man», til vidd, de fleste aksjonærene?


Minoritetseiere


Et par venner komme opp med en god forretningsidé, men må oppstart hovedstad. Du samtykker i å gi $10000 for 30 prosent av aksjene. En bedrift er dannet, men vennene ta virksomheten i en retning som du ikke liker. Hva kan du gjøre?


Det første trinnet for et mindretall aksjonær er å se på Vedtektene til corporation. Hvis nøye planlegging ble tatt når danner en entitet, bør det være setningsdeler som detaljer dine rettigheter til objektet. Hvis corporation ble dannet gjennom en av disse online nettsteder for $99, vel...Jeg ville ikke holder ut mye håp. Pokker, kan entiteten ikke selv har bylaws!


Hvis ingen lettelse kan bli funnet i lovene, kan et mindretall aksjonær reddes fra seg selv ved deres tilstand. I hver stat, vil du finne juridiske koder utforme rettighetene til aksjonær "dissenser". Lover vanligvis finnes i "corporate" eller "sivil"-kodene, avhengig av staten. Bare gå til din lokale lov biblioteket og anmode en bibliotekar om hjelp.


Hver stat dissenteren lover skal være noe annerledes. Til tross for disse forskjellene, bør du kunne finne bestemmelser som gir et mindretall aksjonær retten til å kaste en fit…err, søke rettferdighet. Dissenteren-rettigheter er vanligvis kommer til å inkludere noen mekanisme hvorved du kan tvinge corporation for å kjøpe tilbake aksjene.


Selv en "kjøpe tilbake" kan høres flott, det nesten alltid føre til rettssaker mellom flertallet og mindretall aksjonærer. Forliket fokuserer vanligvis på en ekkel argument over verdien av aksjene.


Du, selvfølgelig, er av den oppfatning aksjene har økt i verdi. Vennen din tidligere har en motsatt oppfatning. Siden det er usannsynlig at aksjen er omsatt offentlig, en verdivurdering slagsmål følger der er brakt inn for takstmenn, advokater argumentere og dommere rulle deres øyne i exasperation. Til slutt får du $15.000, betale din advokat $20,000 og miste to venner.


Til slutt


Hvis du er et mindretall aksjonær, kontroller at det finnes noen bestemmelser i lover å beskytte deg. Hvis du ikke gjør det, kan du være i for en svært grov turen.

No comments:

Post a Comment