Saturday, April 28, 2012

Ikke saksøke! Prøv mekling først.

Bør jeg ta dem til retten? Hva er meg valgmulighetene? Vel, søksmål har sin plass og funksjon, men i noen tilfeller, for eksempel pågående relasjoner, søksmål er som prøver å fjerne en flue fra en persons hodet med en øks. Jeg er ofte spurt hva er fordelene med å løse en tvist gjennom mekling versus tradisjonelle søksmål. Her er en liste over fordelene som kan gi mekling.


Det er en realitet sjekk. Enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner bruker ofte taktikk av spiller deaf når du har en klage, håper at du mister interessen over tid og gå bort. Mekling er broen mellom direkte forhandlinger og juridisk system. Den lar den andre siden, vet at du er alvorlig og at du ønsker dem til å komme seg frivillig til forhandlingsbordet mens de fremdeles har en sjanse. Ved å spørre dem til å delta på mekling, du bygger dem en gylden bro mot avtalen og alt de trenger å gjøre er å velge spasere over.


Det er trygt. Juridisk system belønner urettferdig og aggressive taktikk, å gjøre spillingen feltet ulik. I mekling har du full kontroll gjennom hele prosessen. Megler vil ikke tillate noen urettferdig taktikk, slik spiller arkiverte er equalized. Mekling er frivillig, slik at du alltid forbeholder oss retten til å fortsette med søksmål Hvis du vil bruke.


Det er rimelig. Ansette en advokat kan koste tusenvis av dollar for enda en enkel sak, uten en fast garanti for riktig oppløsning. Mekling gir et rimelig alternativ til kostbare tvistemål.


Det er raskt. Søksmål kan ta år av livet ditt i tid waster, frustrasjon, penger og emosjonelle smerter. Mekling tar vanligvis bare en brøkdel av tiden juridiske systemet tar.


Det er konfidensiell. Behandlede saker i retten er vanligvis åpent for publikum, så alle kan høre på din private liv. Konfidensielt er i en mekling beskyttet ved lov, slik at du kan løse tvisten med personvern og med verdighet.


Det er styrke. Tradisjonelle søksmål er fiendtlig, aggressiv og motstandere. Den fokuserer på å tilordne klandre og straff. Mekling tilordner ikke skylden eller straff – den søker å oppfinne løsning på en gjensidig problemet gjennom samarbeidende problemløsing.


Det er følelsesmessig sunne. Juridiske systemet tar sjelden psykologiske eller emosjonelle faktorer av noen av partene hensyn. Søksmål er kald, hard og uncaring. Begge parter er bedt om ikke å snakke til hverandre, og verken side får å tale deres bekymringer. Mekling bruker psykologiske kraften i empati å opprette gjensidig forståelse mellom partene for å ta opp spørsmål, fremme emosjonell helbredelse, og bevare pågående relasjoner.

No comments:

Post a Comment