Sunday, April 8, 2012

Håndverket Vis elementer - patenter og varemerker

Disse er analog til, men ikke akkurat som en copyright. Faktisk er en patent og varemerke en langt mer detaljert enn en enkel copyright på håndverket Vis elementer.


"Et patent for en oppfinnelse er tildeling av en egenskap rett til oppfinner, utstedt av Patent og Trademark Office. Begrepet av en ny patent er 20 år fra datoen som programmet for patentet ble arkivert i USA, eller, i noen tilfeller fra datoen en beslektet søknad ble arkivert, underlagt betalingen av avgifter for vedlikehold. U.S. patent tilskudd er effektive bare i USA, oss territorier og oss eiendeler.


Høyre gitt av patent stipendet er, på språket av Vedtektene og Grant selv, 'retten til å utelukke andre fra å gjøre, bruker, tilbud om salg eller selge' oppfinnelsen i USA eller 'importerer' oppfinnelsen i USA. Hva er gitt er ikke rett til å gjøre, bruke, tilby for salg, selge eller importerer, men retten til å utelukke andre fra å gjøre, å bruke, tilbyr for salg, selge eller importere oppfinnelsen." (www.uspto.gov)


Derfor et patent er forskjellig fra en copyright ved at den gir deg eksklusivt rett å gjøre, bruke eller selge din håndverket Vis element og utelukker andre fra å gjøre det uten din tillatelse, mens en copyright hindrer andre bare kopiere din design. Et patent er imidlertid vanligvis ikke passer for skjemaer av kreative uttrykk men i stedet for en prosess, en maskin eller et verktøy som brukes til å opprette et produkt eller en sammensetning av saken som en ny metall legering eller kjemiske sammensatte.


Tatt i betraktning tid, innsats og kostnader for å sikre et patent, i de fleste tilfeller for de fleste håndverket Vis elementer, vil en copyright nok. Patent avgifter kjøre flere hundre til flere tusen dollar, og du vil mest sannsynlig trenger en advokat, så dette er en kostbar prosess. Snakk med andre crafters, organisasjoner, advokater og webområder for å finne ut hva som er best i ditt tilfelle.


Varemerker (og servicemerker)


"Et varemerke er et ord, navn, symbol eller enhet som er brukt i handel med varer viser kilden til varene og skille dem fra varer av andre. En servicemark er det samme som et varemerke, bortsett fra at det identifiserer og skiller kilden til en tjeneste i stedet for et produkt. Vilkårene "varemerke" og "mark" brukes ofte til å referere til både varemerker og servicemerker.


Varemerkerettigheter kan brukes til å forhindre at andre bruker et forvirrende like merke, men ikke for å forhindre andre fra å gjøre de samme varene eller selge den samme varer eller tjenester under et merke som er helt klart annerledes. Varemerker som er brukt i utdanningen eller utenlandsk handel kan bli registrert med Patent og Trademark Office. Registrering fremgangsmåten for varemerker og generell informasjon om varemerker er beskrevet i et separat hefte med tittelen 'Grunnleggende fakta om varemerker.' " (www.uspto.gov)


Du bør vurdere å registrere for et varemerke, hvis du har opprettet en eksklusiv navn, for eksempel "Kål oppdateringen dukker" eller "Hula Hoop." Siden du kan enkelt fil online og kostnadene er rundt $300, bør du vurdere arkivering hvis du har en håndverket Vis element som trenger varemerke beskyttelse.

No comments:

Post a Comment