Sunday, June 24, 2012

Utvide beskyttelse til forbrukerne gjennom et motorkjøretøy sitron rett

I løpet av 1980-tallet begynte mange stater i USA og noen andre jurisdiksjoner i forskjellige land over hele verden enacting sitron rett statutes. Etableringen av sitron rett statutes som følge av problemer at forbrukere hadde i forhold til kjøp av nye motorvogner som viste seg for å være betydelig defekt.


Før var enactment av en sitron rett i en gitt jurisdiksjon, en forbruker eneste virkelige recourse hvis han eller hun kjøpte en bil som ikke mekanisk leve opp til forventningene vil ha uansett lettelse at han eller hun kan prøve ut av bestemmelsene i en garanti. Med andre ord, på en svært reell nivå, før advent av sitron rett, en forbruker virkelig kjøpe en ny bil eller andre nye motorkjøretøy i en så er tilstand. Hvis det var problemer med en ny motorkjøretøy i fravær av en sitron rett, ble forbrukeren sittende fast--ren og enkel. Det var ingen juridisk mekanisme som forbruker kunne gå tilbake en kronisk defekt motorkjøretøy til en forhandler uten spesifikk lovbestemmelser som ble funnet i en sitron rett.


I tid, mange statlige ledere og forbruker begynte talsmenn å innse iboende unfairness i en forbruker blir sittende fast med et dypt feil motorkjøretøy igjennom nei feil av at forbrukeren. Disse ledere og talsmenn innså at tiden hadde kommet for å gi forbrukere noen recourse hvis de endte opp stuck med et virkelig skjemt motorkjøretøy. Som et resultat av denne erkjennelsen at forbrukerne fortjente større beskyttelse mot defekt motorvogner, ble sitron rett født.


Du trenger å huske på ved begynnelsen at typiske sitron rett bare viderefører beskyttelse til en person som har gjort kjøp av en ny motorkjøretøy. Brukt eller tidligere solgte biler er ikke inkludert i prevue av standard eller vanlige sitron rett. I tillegg utvider typisk sitron rett bare beskyttelsene til forbrukere som kjøper en ny bil eller andre motorkjøretøy for personlig bruk. En standard sitron rett utvider ikke beskyttelse til nye biler som brukes for forretninger, kommersiell eller flåte formål.


I generelle termer er måte der en sitron rett opererer og fungerer ganske enkel. Hvis du kjøper en ny motorkjøretøy, og ende opp møter samme mekanisk feil eller avbrudd over en viss tid (som sett tilbake innen sitron loven i seg selv), har du rett til å returnere den motorkjøretøy til forhandleren som solgte deg bilen i første omgang. Giveren har rettslig forpliktet til å refundere penger som du har betalt for den defekte motorkjøretøy i første omgang. Med andre ord, gjør typisk forbrukeren--en person som du--ikke ende opp med en defekt motorkjøretøy som krever pågående reparasjonsarbeid. Du kan få pengene du har investert i ryggen bil og er frigjort fra byrden av å eie en defekt kjøretøy.

No comments:

Post a Comment