Sunday, November 27, 2011

Hvorfor selv en enkel kontrakt kan lagre Bacon

Hver bedriftsleiar sier det; "Jeg virkelig trenger en skriftlig kontrakt?" Svaret er "Ja, ja, og Ja!" Ved hjelp av en skriftlig kontrakt er som å kjøpe forsikring for business-avtaler, men mye bedre.


Hva er en kontrakt?


Enkelt sagt, er en kontrakt rettskraftig avtale mellom to eller flere parter. Kontrakten inneholder løfter laget av partene til hverandre, som er lovlig kjent som "omtanke." Disse løftene definere relasjonen å bli gjennomført så vel som hva skjer hvis forretningssamarbeid ikke fungerer ut. Hvis ett parti mislykkes å handle i henhold til sine løfter, deretter de har "brutt" kontrakten og kan bli funnet ansvarlig for skader. Skadene vanligvis equate til hva partiet ikke bryte ville ha fått hvis det hadde vært noe brudd.


Muntlig kontrakt v. skriftlig kontrakt


Du går til et parti med en venn og møter noen interessert i produktet eller tjenesten. Til slutt, samtykker du i å gi ham med 1000 enheter av produktet i bytte for en rabattpris. Du har opprettet det som kalles en "muntlig kontrakt." Han har lovet å bestille produkter, og du har lovet å gi dem til nedsatt pris. Er avtalen verdt noe? Dessverre, svaret er sannsynligvis Nei. hvorfor? I de fleste stater er muntlig kontrakter ikke påkrevd hvis de bærer en iboende verdi i overkant av $500. Siden det er så vanskelig å etablere vilkårene i en muntlig kontrakt i en tvist forsøker juridisk system å motvirke dem. Faktisk, er denne juridiske begrensningen vanligvis kjent som "Vedtektene for Frauds."


Å slå tilbake til vårt eksempel, hva om du trodde du skulle gi en 10 prosent rabatt og han trodde det var 20 prosent? Hva om du ikke kan løse det og han insisterer du oppgir varer med rabatt? Du vil ende opp i retten med tvist kommer ned til hvilket parti dommer eller juryen mener. Er du virkelig villig til å ta den gamble?


Med selv en enkel skriftlig kontrakt, kan du opprette en setningsdel som språket som fastslår du vil gi en 10 prosent rabatt. Hvis tvisten ender opp i retten, er han spurte om det er hans signatur på bunnen, setningsdelen leses og du vinner. Kontrakten bør også inneholde en setningsdel som krever "rådende party" skal refunderes for deres advokatsalær og kostnader. Kort sagt, har han til å betale din juridiske regninger også.


En ekstra fordel å bruke en skriftlig kontrakt er forfaller flid elementet. Jeg skjønner du vil bli sjokkert å høre at det er uetisk bedrifter. Forhandle frem en kontrakt, er svært spesifikke krav satt skriftlig. Hva om den andre parten starter squirming? Det kan være et tegn på de er ute av stand til å møte sine forpliktelser. Kanskje at gir du stanser midlertidig før du forplikte seg til å knytte opp lagerbeholdningen? Du kan spare en masse hodepine ved å oppdage denne informasjonen på forhånd.


Oppsummert, skal selv en enkel skrevet kontrakten være et obligatorisk punkt i ditt arsenal. Mye som bil forsikring, vil du være glad du har en Hvis en forretningstransaksjon faller fra hverandre.

No comments:

Post a Comment