Tuesday, November 15, 2011

Patents 101 - grunnleggende patentsøknader

Et patent er en offisiell dokument som er gitt av en nasjonal regjering til en oppfinner (eller virksomhet eller selskapet) som ønsker å ha enerett over et produkt i en begrenset tidsperiode. Når patentet er gitt, har ingen andre rett til å gjøre, selge, markedet, eller profittere oppfinnelsen.


I USA lar US Patent og Trademark Office (USPTO) oppfinnere og patent eiere (inkludert forretningene og aksjeselskaper) til å beskytte sine produkter og identifikasjon fra andre. Informasjon kan finnes på http://www.uspto.gov


Ikke bare noe kan bli patentert. Faktisk kan å skaffe et patent være vanskelig gitt nødvendig papirarbeid, forskning og signaturer som er nødvendig. Hvis du vil ha en, må oppfinnelsen være helt ny. Denne ny oppfinnelse må også være nyttig, original og ikke lett skapt. I USA, disse produktene kan være maskiner, komposisjoner eller metoder og handelsvarer, fabrikkerte produkter. Ideer kan ikke bli patentert, heller ikke kan produkter som har vært "forbedret" eller som har "endret" i størrelse.


Anlegget patenter, som beskytter ikke pollinating planter, verktøyet patenter som beskytter regelmessige, nye oppfinnelser og design patenter, som beskytter utseendet eller kreativitet av et varig produkt, er eksempler på hvilke typer patenter som finnes under USPTO.


Patenter gi en oppfinner eller virksomhet corporation juridisk rett til å eie sin oppfinnelse. Dette betyr patent holder nå har en juridisk monopol og kan gjøre med det, hva han/hun ønsker for livet av patent. Patenter i USA er bra for tjue år fra datoen at patentet ble forespurt. Dette kan bli utvidet, men er vanskelig å gjøre. Og betalinger til regjeringen må gjøres i løpet av patentet (vanligvis 20 år).


En oppfinner mai selge alle sine rettigheter til patent, eller kan velge for å selge bare en bestemt del av den. Når patent holder lisenser hans eller hennes produkt til en produsent, for eksempel mottar han eller hun royalties basert på salg av produktet eller oppfinnelse.


Uttrykket "patent ventende" har ingen juridisk hold, men betyr at en person eller selskap er i loven av patentering av et bestemt produkt. Hvis et element har allerede et patent på den, er kopiering av dette elementet krenkelse. Patent holder kan registrere en krav å saksøke tiltalte.

No comments:

Post a Comment