Monday, March 5, 2012

Hva er et grønt kort og hvordan får jeg en?

Green card er betegnelsen som brukes for å beskrive et dokument som gir en person født i et annet land høyre å bo og arbeide i USA. Et grønt kort utstedes vanligvis til de folk som er permanent bosatt romvesen og som ønsker å bli en borger av USA. Når en person har holdt et grønt kort i nesten fem år med ingen juridiske problemer, er de kvalifisert til å søke for statsborgerskap eller naturalization.


Det er to hovedmåter å bli ansett som kvalifisert for et grønt kort. Den første måten er gjennom arbeidsforholdet i USA. I dette tilfellet, må arbeidsgiver av den utenlandske enkelt godta å sponse denne personen. En gang sponsede enkelt kan gjøre Søknad for et grønt kort. Dette programmet er vanligvis en mye raskere for personer som har mer utdanning eller spesialiserte jobbferdigheter. De personene som har felles jobbferdigheter eller mindre utdanning må kanskje vente for en lengre periode av tid før sin søknad er vurdert og godkjent.


Den andre måten som enkeltperson kan bli kvalifisert for et grønt kort er gjennom sin nærmeste familie. I dette tilfellet, hvis en fremmed person har et familiemedlem som underordnede, overordnede eller søsken som er en amerikansk statsborger, kan så de søke om et grønt kort. Hvis en forelder av utenlandske små barn er en amerikansk statsborger så er at barnet umiddelbart og automatisk kvalifisert for visum.


En annen måte som en fremmed person kan kvalifisere for et grønt kort er gjennom ekteskap med en amerikansk statsborger, men den amerikanske borger må ligge i USA. Når personen har fått sine grønt kort de kan søke om permanent bosted, men lover kontrollere denne prosessen er svært stiv. I dette tilfellet, må gift partene bevise at deres forhold er legitim.


I tillegg til alternativene ovenfor for å få et grønt kort er det spesielle forhold som tillater visse enkeltpersoner som ikke oppfyller dette kriteriet vil ha et grønt kort innenfor tidsrammen. Disse spesielle omstendigheter, inkluderer følgende:


Asyl. Denne spesielle forhold gjelder for en fremmed person som er i USA, og frykter tilbake til sitt land av opprinnelse. Denne frykten kan være forårsaket av en hvilken som helst forfølgelse som er basert på en persons rase, politiske synspunkter eller religion.


Arbeiderpartiet. Enkeltpersoner at posses en spesiell ferdighet som er desperat behov i USA kan få en grønt kort i bytte for deres vilje til å utføre jobben og dyktighet sett på en bestemt jobb i en bestemt region som er tilordnet.


Nasjonal interesse Wavier. Hvis en person besitter ferdighetene til å stå til tjeneste til den nasjonale interessen av Amerika kan deretter den personen gis et grønt kort uten arbeidsgiver sponsing.


Forskere. For akademiske forskere som er internasjonalt anerkjent for sine prestasjoner, er det spesielle forhold som tillater som individuelle å motta et grønt kort i bytte for å dele sin informasjon og kunnskap.


Spesialferdigheter. Enkeltpersoner som besitte spesialferdigheter og som er eksperter på toppen pf sitt felt kan søke om og gis et grønt kort. Disse personene er vanligvis unntatt fra Arbeiderpartiet sertifiseringsprosessen.


Selv om det finnes spesielle omstendigheter, normal søknadsprosessen for og tildeling av et grønt kort vanligvis ta mange måneder og er et svært komplisert og uttømmende system. Hvis du er som vurderer å søke et grønt kort, er det lurt å snakke med en advokat før hånden.

No comments:

Post a Comment