Friday, March 30, 2012

Gay ekteskap

I 1999 utstedte Vermont Høyesterett en avgjørelse på landemerke i Baker v. State 744 A.2d 864 (Vt. 1999), herskende at forbyr ekteskap krenket Vermont Grunnloven fordi det nektet same-sex couples rettighetene heterofile par.


Men i stedet for regjeringen å problemet ekteskap lisenser til homofil og Lesbian, Couples, domstolen forlot det opp til staten legislature å rette på situasjonen. Svar på en rettskjennelse i Baker v. tilstand vedtatt Vermont legislature en lov som oppretter en "sivil union registration system," som samme-sex par kan registrere sitt partnerskap og motta alle fordelene med staten lover som gjelder for gifte par.


Selv om den amerikanske grunnloven krever hver stat å gi "full tro og kreditt" lover av andre stater - for eksempel ved å erkjenne ekteskap og divorces gjort over statsgrenser - den føderale forsvar av ekteskap Act (DOMA), vedtatt i 1996, undersnitt uttrykkelig full tro og kreditt kravet i Same-Sex ekteskap. Som sagt, fordi DOMA forkorter rettigheter som er garantert av den amerikanske grunnloven, det kan bli utfordret lovlig i nær fremtid.


Videre, Massachusetts rettslig Høyesterett avklart sin avgjørelse sent i fjor at å nekte ekteskap lisenser for samme-sex par bryter for Massachusetts grunnlovens garanti at alle borgere behandles likt under loven. Lambda Legal spår at innen et par måneder, samme-sex par i Massachusetts vil begynne gifte. De vil være i stand til å besøke deres ektefeller på sykehuset, gjøre beslutninger om hverandres helsetjenester og gjenkjennes fullt som foreldre til sine barn.


Anti-homofile grupper kan fortsette fremover i arbeidet for å endre Grunnloven av statens skjære ut et unntak i tid-ære garantien for likestilling. Som denne debatten trekk fremover, folk vil se samme-sex par som er lovlig gift - og de vil se som søker å beskytte sine familier, utgjør disse gifte par ingen trussel for samfunnet.


Fordeler for samme-Sex par i California, Hawaii og Vermont.


Hvis du er medlem av en same-sex par bor i ett av disse tre landene, kan du dra nytte av lover at du kan registrere din partnerskap og motta mange av fordelene gitt til gifte par.


California for å registrere en "innenriks partnerskap i California, besøk til California statssekretær-webstedet på www.ss.ca.gov. (Se under "Spesielle programmer informasjon.")


Hawaii å lære om registrering av partnerskapet i Hawaii (der det er kalt en "gjensidig beneficiary forhold"), kan du besøke webområdet Hawaii's Vital poster kontor på www.state.hi.us/doh/records/rbrfaq.htm.


Vermont å lese den offisielle guiden til Vermonts sivil union lov, gå til www.sec.state.vt.us og klikk på "Publikasjoner."

No comments:

Post a Comment